Hopp til hovedinnhold
Ambulanse. Foto: OUS


Løs gummimatte var trolig årsaken til ambulansebrannen ved Grorud

To personer ble sendt til legevakt etter at en ambulanse begynte å brenne lørdag ettermiddag.

En gummimatte i bakakselen var trolig årsaken, ifølge Avisa Oslo.

Det var klokken 16.40 at nødetatene fikk melding om en brann i et kjøretøy på riksvei 4 mellom Stovner og Grorud lørdag ettermiddag. Brann og politi rykket ut til brannen, som viste seg å være i en ambulanse.

To ambulansearbeidere som var i bilen hadde kommet seg ut da nødetatene kom til stedet, og begge ble fraktet til legevakt for sjekk. Det var ingen pasient i ambulansen da brannen startet.

Brann i gummimatte

Brannen ble raskt slokket, og etter at ambulansen ble fraktet bort fra stedet har undersøkelser vist at det trolig var en løs gummimatte som var årsaken til at det tok fyr.

I en e-post til Avisa Oslo sier leder for ambulanseavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS), Ola Borstad, at det har begynt å brenne bak i bilen.

– Det er gjort en foreløpig undersøkelse av bilen. Det er ikke funnet feil på noe teknisk, det vil likevel bli foretatt en grundig undersøkelse. Det er funnet en gummimatte som hadde snurret seg rundt bakakselen og denne har tatt fyr, forteller han.

Fortsatt full beredskap

Borstad opplyser at ambulansen var på vei fra stasjonen på Nittedal til beredskapspunktet på Grorud da hendelsen skjedde. 

På spørsmål om det at ambulansen er satt ut av drift har noen betydning for beredskapen i hovedstaden sier Borstad at det ikke er noen endring i ressursene.

Han legger til at de ansatte som var i ambulansen da det tok fyr ikke fikk skader.