Hopp til hovedinnhold


"Look to Drammen"

Justisminister Knut Storberget var i Drammen for å bli informert om samlokaliseringen av brann, politi og AMK-sentralen. Og han kom med uforbeholden skryt.

Justisminister Knut Storberget var i Drammen for å bli informert om samlokaliseringen av brann, politi og AMK-sentralen. Og han kom med uforbeholden skryt.

Les hele saken i Drammens Tidene

Les også: Prosjekt Samlok i Buskerud

Debatt: - Felles nødnummer og fellessentraler er ikke en fordel

Justisminister Knut Storberget (Ap) var i tirsdag formiddag på besøk i Drammen for å besøke politihuset i Drammen, for å se på samlokaliseringen av brann, politi og AMK-sentralene.

Operasjonssentralene for politi og brann er allerede lokalisert i sjetteetasje på Politihuset i Drammen, mens AMK-sentralen, som blant annet har ansvaret for ambulansene, vil komme på plass i løpet av høsten.

Dette er banebrytende i Norge, og nå håper de tre samarbeidspartnerne at samlokaliseringen i Drammen kan bli et pilotprosjekt for hele landet. Og justisministeren lar seg blende.

– I valgkampen er det mye snakk om penger og hvor mye penger vi skal bruke. Men det er like viktig å se på hvordan pengene brukes. Og jeg er veldig tilhenger av et felles nødnummer og en samlokalisering. Nå skal dette riktig nok til høring, men hvis det blir et pilotprosjekt og justisdepartementet blir spurt, så blir det i Drammen, sier Storberget, og sender dermed ut klare signaler om hva han mener.

– Og jeg mener vi skal dra dette i land, fortsetter Storberget, som skryter uhemmet av Søndre Buskerud politidistrikt.

– De skjer mye bra arbeid i distriktet. Se bare hva de gjør med prosjektet med organisert kriminalitet, eller sivil transport av fanger. Når jeg er ute i andre politidistrikt, så sier jeg “look to Drammen”.