Hopp til hovedinnhold


- Lokalt brannmannskap ble ikke varslet om båtvelt i Gjevilvatnet

En mann i 50-årene døde etter en båtvelt i Gjevilvatnet natt til lørdag. Verken brannvesenets vakthavende eller lokale brannmannskaper skal ha blitt varslet om ulykken, skriver Adressa (krever innlogging).
Natt til lørdag veltet en båt med to mannlige fiskere ombord i Gjevilvatnet i Oppdal. Den ene av fiskerne havnet under båten og måtte reddes opp. Da hadde han ligget under vann i over en halvtime.
Mannen som var i 50-årene døde av skadene ved St. Olavs Hospital lørdag formiddag.
I følge lokalavisen Opdalingen jobber Steingrim Falksete, leder for distrikt sør i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TRBT), nå med en sak som går på varslingen av denne ulykken.

Venter på logger

Det var 110-sentralen som først ble varslet om ulykken. De gjorde da en vurdering om å varsle dykkere i Trondheim, luftambulansen på Dombås og politiet.
– TRBTs dykkertjeneste i Trondheim ble kontaktet, mens vi i brannvesenet i Oppdal ikke ble varslet. Vi foretar nå undersøkelser for å få klarhet i om dette var riktig vurdering. Vi venter på noen logger før vi kan gjøre en helhetlig vurdering, sier Falksete til Opdalingen.
Nestleder for beredskap i TRBT, Sverre Hogstad, var vakthavende brannsjef da hendelsen fant sted natt til lørdag.
– Det som er i denne saken, er at heller ikke jeg som vakthavende fikk melding om hendelsen, sier Hogstad til Opdalingen. Han mener dette er en glipp, og viser til at vakthavende skal varsles.
Les mer om saken hos Adressa (krever innlogging)