Hopp til hovedinnhold


Livsfarlig kutt?

Har det virkelig blitt sånn at beredskap har kokt ned til en sum, der tjenesten kun er økonomibasert og hvor det ikke er snakk om sikkerhet lenger?

Har det virkelig blitt sånn at beredskap har kokt ned til en sum, der tjenesten kun er økonomibasert og hvor det ikke er snakk om sikkerhet lenger? skriver Søvesten i sin leder.

Det mener de over 2600 som har skrevet under på Facebook-kampanjen ”Vi som vil beholde den nåværende ambulanseordningen”. Gruppa ble opprettet da forslaget om å redusere ambulansetilbudet i Rindal, Aure, Surnadal og Sunndal ble fremlagt.

Ambulansesituasjonen er vurdert av en arbeidsgruppe i Helse Midt-Norge, og er også behandlet av styret før det skal ut på høring til kommunene. Styret i Helse Midt-Norge skal ta stilling til saken i forbindelse med revisjon av Prehospital plan i april/mai.

Når det gjelder Aure vil arbeidsgruppa i Helse Midt-Norge flytte dagbilen på Aure til Vestneset kai på Tustna, og bemanne den som døgnbil med personale fra ambulansebåten “Øyvakt”.

Stasjonsleder ved Falck Emergency i Aure ser for seg at situasjonen kan bli krevende, og mener forslaget uten tvil betyr svekket beredskap.

Ordfører i Aure, Ingunn Golmen, mener også at det er uaktuelt å akseptere forslaget, og mener ”Øyvakt” ikke kommer frem til hvert enkelt bosted, og at Aure trenger en ambulanse fra bosted til ambulansebåten.

Ambulansesjef Lars Erik Sjømæling i Helse Nordmøre og Romsdal derimot mener hver enkelt kommune er alt for navlebeskuende, og at en må tenke på hele Nordmøre og Romsdal.

Les hele lederen i Søvesten her