Hopp til hovedinnhold
Etter av hjemmevaktene ble avskaffet for Stokmarknes, er hundetrening bare én av mange fritidsaktiviteter Janne Dahl kan gjøre. Hun er aktiv i Norske redningshunder og blir utkalt på aksjoner med bordercollien/ australian shepherd-hunden Diesel Dahl
Etter av hjemmevaktene ble avskaffet for Stokmarknes, er hundetrening bare én av mange fritidsaktiviteter Janne Dahl kan gjøre. Hun er aktiv i Norske redningshunder og blir utkalt på aksjoner med bordercollien/ australian shepherd-hunden Diesel Dahl. Foto: Alf Ove Hansen


Lik arbeidsgiver, ulik vaktordning

Odd-Bjørnar Fjellvang i Bø og Janne Dahl jobber i samme ambulanseområde, men bare én har hjemmevakt. Det påvirker økonomi, pasientsikkerhet, faglighet og reell responstid.

Fra Ambulanseforum nr. 5 2019. Tekst: Ann-Mari Gregersen. Foto: Alf Ove Hansen.

– Jeg har hatt 13 år med hjemmevakt. Mannen min jobbet skift, så vi hadde sjelden ferie sammen. Vi har seks barn, og de største har passet de minste og ble tidlig selvstendige. Det hendte jeg tok sjansen på å bake, men noen ganger måtte naboen ta ut både kaker og brød.

Janne Dahl bor fem minutter unna stasjonen, men i værharde Vesterålen betydde ikke det at hun rakk frem på den tiden.

Så det hendte hun også sov på jobben. Hun er glad hjemmevakten ble avskaffet for 12 år siden, særlig med tanke på kollegastøtten.

Økt faglighet

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.