Hopp til hovedinnhold
Ambulanseulykke på E18. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen.
Føreren av ambulansen ble alvorlig skadet, og situasjonen er uavklart etter ulykken på E18 i Vestfold. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen.


Lekket rapport: 160 km/t med slitte dekk og airbag som ikke virket

Mønsterdybden på litt over tre millimeter ble målt bare 59 dager etter siste dekkskift på ambulansen som i fjor veltet på E18 i Vestfold, kommer det fram fra en lekket rapport som en lokalavis har fått tilgang til.

Rapporten til Statens havarikommisjon etter ambulanseulykken på E18 i januar i fjor er fortsatt under arbeid. Den er unntatt offentlighet, men har lekket til lokalavis i Vestfold.

– Rapporten er fortsatt unntatt offentlighet. Det er en gåte hvordan de har fått tak i den. Vi jobber med å finne ut av det, sier direktør William J. Bertheussen i Havarikommisjonen til Ambulanseforum. Han legger til at han synes lekkasjen er uheldig med arbeidet som pågår med ferdigstillelsen av rapporten. Undersøkelsen er i avslutningsfasen og utkast til rapport er sendt til partene for gjennomsyn.

160 kilometer i timen

Det er Jarlsberg Avis som dekker Holmestrand, kommunen der ulykken skjedde, som har fått tilgang til rapporten fra Statens Havarikommisjon. Artikkelen er også publisert i Tønsbergs Blad. Der kommer det fram at føreren kjørte 160 kilometer i timen på slapseføre. Bakdekkene var under minstemålet for mønsterdybde.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.