Hopp til hovedinnhold
Illustrasjonsfoto: Luftambulansetjenesten / John Trygve Tollefsen / BSAA


Leieavtalen forlenget: Helikopteret blir i Harstad to år til

Luftambulansetjenesten HF har forlenget leieavtalen ved ambulansehelikopterbasen i Harstad til 2024.

Den siste tiden har det vært diskusjoner omkring plasseringen av permanent base for ambulansehelikopteret. Nå har det blitt besluttet at ambulansehelikopterbasen skal fortsette å være ved basen i Harstad frem til 1.juni 2024.

– Dette gir Helse Nord RHF bedre tid til å sikre at den endelige avgjørelsen om hvor den permanente basen skal ligge er godt nok fundamentert, det melder Helse Nord i en pressemelding.

Viktig for Harstad

Ambulansehelikopterbasen har siden oktober 2019 vært plassert i Harstad. Strindens kjerne er hvor basen skal ligge i fremtiden.

Skal den fortsatt ligge i Harstad, eller skal den plasseres et annet sted i Nordland fylke? Vesterålen er foreslått som et alternativ, det samme er Stokmarknes.

Harstad-ordfører Kari-Anne Opsal er godt fornøyd med at basen fortsetter å være i Harstad i ytterligere to år. Denne kommentaren gir hun til Harstad Tidende :

– Deilig! Forlengelsen er viktig for Harstad, for innbyggerne i hele Sør-Troms. Selv om jeg synes det er en selvfølge at leieavtalen forlenges så lenge helsemyndighetene er midt i en utredning om hvor det er mest hensiktsmessig å lokalisere helikopteret, er det uansett gode nyheter.