Hopp til hovedinnhold


Legger ned Pasientkontoret Innlandet i Folldal

Styret i Sykehuset Innlandet vedtok fredag enstemmig å legge ned Pasientkontoret Innlandet i Folldal for å spare fire millioner, ifølge Østlendingen.
Dermed mister Folldal fem årsverk, noe som tilsvarer 100 årsverk i Hamar eller Gjøvik.
– Det er en motstrøm på alt som er, sukket ordfører Egil Eide som hadde tatt turen til Brumunddal for å overvære styremøtet.
Han merket seg at det ble sagt i styremøtet at Sykehuset Innlandet vil samle det som må samles, og desentralisere det som kan desentraliseres.
– Levde de opp de egne målsettinger, kunne de ha flyttet hele Pasientreiser Innlandet til Folldal. Dette er en virksomhet som egner seg godt å desentralisere, sier Støen.
May Britt Furuhovde stiller seg tvilende til innsparingsregnskapet som er gjort, og også tvilende til påstanden om at pasienter ikke blir skadelidende ved å legge ned i Folldal.
– Kontoret i Moelv blir underbemannet når vi blir borte. Det tar tid å lære opp nye medarbeidere. Pasienter kan risikere å komme for sent til avtaler og måtte vente lenge sier Furuhovde som er skuffet, men ikke overrasket over vedtaket i styret.
Les mer om saken hos Østlendingen