Hopp til hovedinnhold


Legevakta skjerper sikkerheten

AMK-sentralen, akuttmottaket og legevakta i Namsos vurderer nå tiltak for å skjerpe sikkerheten etter at en mann forskanset seg på legevakta i helga og truet med å bruke våpen mot politiet.

AMK-sentralen, akuttmottaket og legevakta i Namsos vurderer nå tiltak for å skjerpe sikkerheten etter at en mann forskanset seg på legevakta i helga, og truet med å bruke våpen mot politiet, ifølge Namdalsavisa.

– Det var en fryktelig ubehagelig opplevelse for alle som jobber ved akuttmottaket, sier leder ved akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) i Namsos, Brit Karlsen.

De fleste som har besøkt legevakta ved Sykehuset Namsos er vant til å møte ei åpen dør.

Låste døra

Det kan det bli helt slutt på nå.

– Det skal være trygt og sikkert både for ansatte og publikum på et sykehus. Selv om dette er en ekstremt uvanlig hendelse, så kan vi ikke tillate at pasienter og ansatte skal føle seg utrygge, sier Karlsen.

Det er allerede gjort endringer i rutinene.

– Et av strakstiltakene er å låse inngangsdøra på kveld- og nattetid inntil videre, sier hun.

Alle som skal inn må nå ringe på og si hvem de er, og hvorfor de kommer selv om de har ringt på forhånd

– Det blir en full gjennomgang av sikkerhet og rutiner på grunn av dette – så får vi se om vi skal gjøre andre tiltak, sier hun.

Legen som var i tjeneste på legevakta, kom seg ut gjennom et vindu, mens en pasient som var på akuttmottaket ble flyttet og tatt hånd om. Ingen av disse ble direkte truet eller utsatt for fare.

AMK-sentralen var hele tida bemannet etter samråd med politiet, men de ansatte er naturlig nok preget av det som har skjedd. 

Les mer om saken i Namdalsavisa