Hopp til hovedinnhold


Legestudenter vil hjelpe i arresten

Saken om den unge bergenskvinnen (20) som døde i politiarresten har engasjert mange. Nå vil legestudenten danne en frivillig helsevaktgruppe i arresten.

Saken om den unge bergenskvinnen (20) som døde i politiarresten har engasjert mange. Nå vil legestudenten danne en frivillig helsevaktgruppe i arresten, skriver Bergens Tidende.

Saken om den unge bergenskvinnen (20) som døde i politiarresten natt til mandag har engasjert mange, deriblant medisinstudenten Kjell Christian Flo (29).

Da han hørte at hun døde av en rusforgiftning, fikk han lyst til å bidra.

- Det første som slo meg da jeg leste om dødsfallet, var å få i stand en førstehjelpsvakt i fyllearresten.

Assisterende politidirektør Vidar Refvik i Politidirektoratet uttalte i en artikkel i BT at han helst skulle sett at fyllearrestene forsvant fra landets politistasjoner. Ifølge Refvik er helsepersonell bedre kvalifiserte til å ta vare på sterkt berusede personer.

Legestudent Flo er overbevist om at flere dødsfall kunne vært unngått med hyppigere medisinsk tilsyn i arresten.

- Kanskje vi kan bidra slik at dette ikke skjer igjen, sier han.

- Interessant forslag

Den engasjerte studenten har allerede nevnt ideen for sine medstudenter, og responsen er utelukkende positiv.

Seksjonsoverlege og leder for Akuttmedisinsk seksjon ved Haukeland, Guttorm Brattebø, reagerer positivt på forslaget fra studenten.

- Dette er en spenstig og forsåvidt interessant idé, er hans første reaksjon.

Han mener studenter som er kommet over halvveis i studiet og som har fått opplæring i akuttmedisin, er godt kvalifisert til å utføre akuttmedisinsk førstehjelp.

- Ansvaret må fortsatt ligge hos Legevakt-leger og politi, men jeg ser at studenter i en fast frivillig ordning kan gjøre en nyttig innsats her, sier han.

Brattebø ser behovet for kunnskap om nye typer sammensatte narkotiske stoffer. Han ser ingen store problemer med at studentene kunne yte god førstehjelp hos politiet.

- Voldsomt positivt

Fungerende seksjonsleder i arrest- og fremstillingsenheten i Hordaland, Tor Kjersem applauderer forslaget.

Nilsen ønsker medisinstudentene velkommen til å ta et skriftlig initiativ til Hordaland politidistrikt der de beskriver mer inngående hvordan de ser for seg ordningen.

Les mer om saken i Bergens Tidende