Hopp til hovedinnhold


Leger får kanskje fortsette i akuttbilene

Etter planen skal legene i akuttbilene i Region Sjælland snart erstattes av paramedicer, men i siste øyeblikk er et nytt forslag kommet på bordet.

Etter planen skal legene i akuttbilene i Region Sjælland snart erstattes av paramedicer, men i siste øyeblikk er et nytt forslag kommet på bordet, skriver Folketidende.

DANMARK: Torsdag skal politikerne i regionsrådet i Region Sjælland ta stilling til en plan som vil endre den fremtidige akuttstrukturen og erstatte legene i regionens akuttbiler med spesialutdannede Falck-reddere, såkalte paramedicinere.

Fredag i Netavisen Sjælland: Regionsrådet har besluttet at fjerne akutlægebilene

Planen har møtt motstand fra flere hold, og nå ser det i siste øyeblikk plutselig ut til at legene kanskje likevel kan få lov til å jobbe videre i akuttbilene.

Ifølge DR P4 Sjælland er det kommet et helt nytt forslag om at regionen skal ha fire legebiler, men for å spare penger, skal de ikke kjøre om natten.

Formannen for regionens prehospitale utvalg, Jens Ravn, bryr seg ikke om forslaget. Han mener at det vil ødelegge planen som skal behandles av regionsrådet i morgen.

- Hvis innbyggerne skal ha den samme tryggheten, så er vi nødt til å ha 16 paramedicinske akuttberedskaber, så vi kan nå ut i alle kroker innen 15 minutter. Det vil kreve minst 11 legebiler hvis vi skal erstatte de 16 paramedicinske beredskapene, sier han til DR P4 Sjælland.

Les mer om saken i Folketidende