Hopp til hovedinnhold


Lege siktet også for voldtekt

Siktelsen mot den 38-årige tidligere overlegen ved Sykehuset Innlandet er utvidet til å gjelde voldtekt. Mannen fremstilles mandag for forlenget varetektsfengsling.

Siktelsen mot den 38-årige tidligere overlegen ved Sykehuset Innlandet er utvidet til å gjelde voldtekt. Mannen fremstilles mandag for forlenget varetektsfengsling, siterer Aftenposten en NTB-melding.

Bakgrunn: Lege pågrepet på luftambulansebase

Siktelsen ble utvidet før helgen, melder NRK. Det skal dreie seg om flere tilfeller av voldtekt, men det er ikke kjent om det skal være ett eller flere ofre.

Mannen ble pågrepet 23. oktober i år og siktet for utpressing, trusler og seksuelt krenkende oppførsel mot unge jenter på sykehuset i Elverum.

Blant annet skal politiet ha videobevis for at den tidligere overlegen filmet og forgrep seg på ei jente mens hun lå bedøvd på operasjonsbordet. Dette overgrepet skal imidlertid ikke være av en slik karakter at det omfattes av voldtektsparagrafen, ifølge NRK.

Den tidligere legen har innrømmet straffskyld for å ha skaffet seg seksualiserte bilder av minst seks unge jenter, samt forsøk på økonomisk utpressing av en mannlig millionær fra Sunnmøre. Siktelsen vil ifølge VG utvides til å gjelde overgrep mot minst 25 unge jenter.

Statens helsetilsyn fratok mannen legeautorisasjonen i forrige uke.

38-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. Mandag framstilles han for forlenget varetektsfengsling i Hedmarken tingrett på Hamar.

Les mer om saken i Aftenposten