Hopp til hovedinnhold


Leder Norges beste AMK-sentral – og kan smykke seg med tittelen Årets sykepleier-leder

Lisbeth Ann Johansen leder Norges beste AMK- og legevaktsentral – og kan selv smykke seg med tittelen Årets sykepleier-leder i Nordland, melder Rana No.
AMK og legevakt blir målt på flere parametre, og Helgelandssykehuset Sandnessjøen er best i landet. De har et mål å kunne svare på alle henvendelser innen 10 sekunder, og her har de oppnådd en måloppnåelse på 99 prosent.
I tillegg måles man på rask respons på ambulanse, enten det er i en av de 16 ambulansebilene, tre ambulansebåtene eller fly/helikopter.Her er AMK-sentralen i Sandnessjøen best i landet.I tillegg er lederen for sentralen, Lisbeth Ann Johansen, kåret til Årets sykepleier-leder i Nordland.Prisen fikk hun utdelt i Bodø på Stormen foran 400 mennesker, i dag.
Det er Norsk sykepleierforbund (NSF) Nordland som deler ut denne årlige prisen, men det var hennes kolleger som foreslo Lisbeth Ann som årets prisvinner. De skriver blant annet at hun utøver ledelse av høy faglig kvalitet, kombinert med raus hjertevarme.
«Tross for sitt store ansvar så legger hun alt til side når en ansatt trenger støtte, kollegaveiledning og omsorg. Hun setter sine ansattes ve og vel før seg selv.» ... «Hun er opptatt av at ansatte skal ha et godt arbeidsmiljø, noe som gjenspeiler seg i et veldig lavt sykefravær.»
I tillegg står det blant annet at «Lisbeth Ann er en bauta som beskytter og gir mye av seg selv til både pasienter, pårørende og ansatte.»
– Nå er jeg glad og ydmyk. Min lederfilosofi er fokus på de ansatte, at de er 24-timers mennesker, sier Johansen, som ikke kan få rost sine ansatte nok.
– Uten min ansatte ville jeg ikke vært her i dag. De har et veldig eierskap til jobben og tar ansvar for sin egen arbeidshverdag, sier Lisbeth Ann Johansen.
Johansen var ferdig sykepleier i 1988, og har vært hele sine yrkeskarriere på sykehuset i Sandnessjøen. I 2015 ble hun leder for AMK og legevakt. Som leder er hun genuint opptatt av sine ansatte. Hun sitter ikke bare på kontoret sitt, men jobber som operatør selv, både på AMK og legevakten, og opplever at det blir enklere å være leder når hun selv er en del av miljøet. For henne er ledelse relasjoner, tillit, likeverd og dialog, og hun siterer gjerne Per Fugelli.
– Vi må skape rause trygge flokker, hvor mennesket får erfare at tilhørighet er bedre enn å være alene, sier hun.
Les mer om saken hos Ranano.no