Hopp til hovedinnhold


Lavvobrannen: - Helikopterpause uten betydning for utfallet

Tromsø (NTB): Det medisinske utfallet av teltulykken i Salangen lørdag ble ikke påvirket av at ambulansehelikopteret måtte stå på bakken, slår Universitetssykehuset i Nord-Norge fast.

Tromsø (NTB): Det medisinske utfallet av teltulykken i Salangen lørdag ble ikke påvirket av at ambulansehelikopteret måtte stå på bakken, slår Universitetssykehuset i Nord-Norge fast, skriver Brønnøysunds Avis.

Mannskapene på ambulansehelikopteret var pålagt nødvendig hviletid etter å ha vært i tjeneste i 13 timer fra klokka 14.30 fredag til 3.22 natt til lørdag.

- Da er det ikke noe rom for å fly, uansett situasjon som oppstår, sier direktør Frank Wilhelmsen i Lufttransport AS.

Ambulansehelikopteret som var stasjonert i Tromsø, kunne nådd fram til ulykkesstedet i Salangen en time før redningshelikopteret som ble sendt fra Bodø. Maskinen ankom ulykkesstedet klokken 8.44 lørdag morgen, knappe to timer etter at AMK-sentralen ble varslet om ulykken klokken 6.52. En 55 år gammel mann som ble skadet teltbrannen i Salangen i Troms lørdag, døde natt til mandag av skadene han pådro seg i ulykken, mens tilstanden er kritisk for hans fire barnebarn og kona.

- Vi beklager at det tok så lang tid før helikopteret var på plass, men kan med sikkerhet si at det ikke hadde noe å si for den medisinske behandlingen av de skadde, sier lederen for den akuttmedisinske avdelingen ved UNN, Mads Gilbert.

Han understreker at redningshelikopteret var i stand til å ta alle de seks skadde i ett løft til UNN. Ambulansehelikopteret kan bare ta to skadde i hvert løft. (©NTB)

Les hele saken i Brønnøysunds Avis