Hopp til hovedinnhold


Landstinget bytter ut ambulansepersonell med sykepleiere

Fagforeningen Kommunal protesterer: – Arbeidsgiveren tar en kostnadsøkning i et yrke hvor det mangler folk, selv om man ikke behøver det. Det er ulogisk, sier Jim Öman, arbeidsplassombud og vernembud i Boden til Norrländska Soscialdemokraten.
Kommunal motsetter seg at landstinget (tilsvarende fylket omtrent) erstatter ambulansepersonell med sykepleiere i Luleå og Boden.
Annalena Eriksson, seksjonsleder i Kommunal på landstinget, sier at det er klare rutiner for hvordan vikarer skal ansettes. Til tross for dette oppdaget fagforeningen at arbeidsgiveren ansatte sykepleiere i stort sett alle vikariat.
Hun forklarer att det på divisjonsnivå finnes en overenskommelse om at hver ambulanseenhet skal bestå av minst en sykepleiere og et ambulansepersonell.
– Bakgrunnen er at Socialstyrelsens (tilsvarende Helsedirektoratet) har bestemt at det skal være 50 prosents sykepleierkompetanse i ambulansen, sier Jim Öman.
Det beror på en ny delegasjonsordning for å administrere legemidler.
Fagforeningens oppdagelse har ført til forhandlinger med arbeidsgiveren som er avsluttet i uenighet, og Annalena Eriksson sier at de nok kommer til å kreve sentrale forhandlinger.
Les mer om saken hos Norrländska Socialdemokraten