Hopp til hovedinnhold


Kvinnelig ambulansearbeider drept med stjålet ambulanse

USA: En kvinnelig ambulansearbeider mistet livet da en tyv stjal ambulansen og kjørte den inn i henne, skriver dansk TV2.
Omkring klokken 19 torsdag kveld lokal tid stanset en ambulanse på hjørnet av White Plains Road og Watson Avenue i New York-bydelen Bronx.
En 25-årig mann hoppet opp på den bakerste kofanger for å kjøre med, og da de to kvinnelige ambulansearbeiderne oppdaget det, stanset den 44-årige føreren ambulansen for å få ham vekk.
Men mannen klarte å løpe rundt henne, sette seg bak rattet og ramme dem begge med kjøretøyet. Ambulanseføreren ble drept, mens den andre ambulansearbeideren slapp med mindre skader. Det skriver New York Times.
Den drepte kvinnen hadde jobbet som ambulansearbeider i 14 år og var fembarnsmor.  New Yorks borgmester, Bill de Blasion, fortalte på en pressekonferanse at han har snakket med flere familiemedlemmer som er i 'usigelig sorg'.
Et stort antall av kollegaene hennes møttes ved Jacobi Medical Center sent på kvelden for å minnes henne.
Flere enn 20 ambulanser var parkert med lysene tent ved inngangen til traumeavdelingen hvor kvinnen lå.

Gjerningsmannens hensikt er ukjent

Den 25-årige gjerningsmannen ble taklet av flere sivile på stedet og siden anholdt. Familiemedlemmene hans forteller, ifølge NY Times, at han har vært deprimert i årevis og politiet kjenner ham som en mentalt forstyrret person.
Les mer om saken hos danske tV2