Hopp til hovedinnhold
Live Oftedahl, redaktør Ambulanseforum


Kutt og konkurranse

Det er utrolig mye som rører seg i norsk prehospital akuttmedisin om dagen. Vi prøver å videreformidle de nyhetene vi har fått med oss, og tror lesere også vil få en bedre oversikt ved å lese denne utgaven.

Fra Ambulanseforum nr. 2 2018. Tekst: Live Oftedahl.

Det er moro at hele seks helseforetak har arrangert eller skal arrangere lokale og regionale ambulansemesterskap nå i vår. EMS Norway sitt budskap om treningsglede er i ferd med å bre seg.

Sykehuset i Vestfold var først ute med lokalt mesterskap i høst. I april arrangerer Helse Nord-Trøndelag og St. Olavs Hospital et felles mesterskap. Sykehuset Innlandet har virkelig fått sving på sakene. Det blir spennende å se hvilke fem av de 17 påmeldte lagene som kvalifiserer seg til det lokale mesterskapet i mai. OUS skal selvsagt ha lokal konkurranse. Helgelandssykehuset lover et mesterskap i slutten av mai.

Samtidig som konkurranseinstinktet og treningsgleden brer om seg i ambulansenorge, strever flere helseforetak med å holde budsjettene. Ambulansetjenestene blir også pålagt å spare. Det fører raskt til oppslag i lokalpressen når dagbiler parkeres en uke her og en uke der, eller tar helgefri og sommerferie.

Vi har spurt noen av ambulanselederne med slike presseoppslag hvor mye de er pålagt å spare. Hvordan de velger å kutte i beredskapen. Hva slags budsjett de måtte ha hatt for å nå responstidsanbefalingene. Og hvordan de skulle ha ønsket at oppsettet av ambulanser og ambulansestasjoner var i deres område.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.