Hopp til hovedinnhold


– Kunne unngått ambulansekutt i Indre Østfold

Det blir helt feil å gi oss skylden for at det blir færre ambulanser, hevder de ansatte ved Brennemoen ambulansestasjon, ifølge Smaalenene.
800px-eidsbergBakgrunn: Ambulansekutt i Indre Østfold
Les også i SmaaleneneOrdførere krever svar
I går opplyste Sykehuset Østfold at manglende enighet med ansatte om vaktordning fører til at antall ambulanser må kuttes fra tre til to fra sankthans.
Jimmy Skoglund og Torhild S. Johannessen fra fagforeningen Delta reagerer sterkt:
– Vi får skylden, men vi la faktisk fram et forslag til vaktordning som kunne ha løst sommerturnusen uten å kutte antall biler, men arbeidsgiveren ville ikke godta dette.
Forslaget er omfattende, men innebærer at enkelte ansatte jobber 24-timersvakter (aktiv og passiv tid). Dermed sparer man noe på behovet for personer til å fylle vaktturnus.
Skoglund og Johannessen presiserer at døgnvakter brukes ved ambulansestasjonen i Halden. De avviser også at forslaget koster mer for sykehuset.

– Til Arbeidstilsynet

Ifølge de ansatte fører kutt i antall ambulanser og den nye treskiftsordningen til klart høyere slitasje og stress for de ansatte. Å kutte fra tre til to biler betyr mer arbeidspress.
– Det kan bety at vi blir nødt til å avbryte oppdraget med å frakte en eldre pasient med lungebetennelse til sykehus, fordi vi i stedet må prioritere en trafikkulykke, fordi dette er mer akutt, sier Skoglund.
Han har valgt å be Arbeidstilsynet om hjelp.
– Vi er redde for å miste kvalifiserte folk til å dekke opp turnusen. Mange av dem bor et stykke unna. Med vår turnus kunne vi redusert antall oppmøter, fordi det åpnes for 24-timersvakter i helgene, sier han.
Les mer om saken hos Smaalenene