Hopp til hovedinnhold


Kun en ambulanse dekket sentrale Gøteborg

På søndag var det bare en ambulanse i drift ved ambulansesentralen som skal dekke hele det sentrale Gøteborg, mot normalt fire. Nå har Vårdforbundet gjort en anmeldelse mot Sahlgrenske for å begjære bedre arbeidmiljø, melder Sveriges Radio

Sveriges Radio har tidligere fortalt om en presset situasjon for ambulansepersonell i sommer, noe som fremdeles ikke har løst seg.
– Akkurat nå er det så mye folk i sentrum at det trengs flere ambulanser. På søndagene pleier det å være fire ambulanser i byen, nå var det en. Jeg har kjørt ambulanse i 25 år. Så ille har det aldri vært før, sier Peter Rainé på Vårdförbundet.
– Søndag jobbet personellet 15 timer uten pause. Det handler om arbeidsmiljø for oss, og om pasientsikkerhet, sier han.
Med både en demonstrasjon på Gøtaplassen og en stor fotballturnering i byen, mener Vårdforbundet at planlegggingen burde vært håndtert bedre.
Ambulansstasjonen på Gullbergsvass er en av åtte stasjoner i storgøteborg og virksomhetssjefen på Sahlgrenska, Anna-Karin Juwel Egeland understreker at det fantes mer enn en ambulanse i hele Gøteborg.
Men hun ser likevel svært alvorlig på den pressede situasjonen for ambulansepersonell og den anmeldelsen som er gjort av Vårdförbundet.
– Det er klart at det er et alvorlig tillfelle. Dette gir uttrykk for sterk uro og det tar vi naturligvis på alvor, sier Anna-Karin Juwel Egeland.
Les mer om saken hos Sveriges Radio