Hopp til hovedinnhold


Kritisk Falckdokumentarprogram i Sverige

I dag setter Sveriges mest sette og kjente journalistiske dokumentarprogram, Uppdrag Granskning på SVT 1, fokus på Falcks svenske ambulansetjeneste.

I dag setter Sveriges mest sette og kjente  journalistiske dokumentarprogram, Uppdrag Granskning på SVT 1, fokus på Falcks svenske ambulansetjeneste, skriver Beredskabsinfo.

I programmet vil anonyme medarbeidere blant annet kritisere Falck for at ambulansepersonell presses til å ha så lange arbeidsdager at det skjer feil på grunn av utmattelse, at behandlingsutstyr på ambulansene ikke fungerer, at mannskapet ikke er utdannet til å bruke utstyret, og at feil holdes hemmelige.

Falck går nå i forsvar og fremlegger all korrespondanse med TV-stasjonen. Samtidig er det oppstått strid mellom Falck og TV-stasjonen, fordi Falck kun vil intervjues om kritikken, hvis intervjuet sendes direkte.

Det har fått TV-stasjonen til å beskylde Falck for å gjemme seg, og samtidig truer TV-stasjonen med å bruke et opptak av en telefonsamtale med Falcks direktør, selv om samtalen ifølge Falck ikke var et intervju.

Programmet sendes onsdag kl. 20.00 på SVT 1, og programmet presenteres slik: "De markedsfører seg med ord som trygghet og høy kvalitet, men når der skjer feil som kan være livsfarlige, er det taushet hos Sveriges største private ambulanseoperatør".

Les mer om saken i Beredskabsinfo