Hopp til hovedinnhold


Krever unnskyldning fra lokalpolitikere

Ambulanseansatte vil ha en offentlig unnskyldning fra kommunepolitikere i Lesja. - Jeg blir både forbannet og lei meg, sier Magne Forberg, regionleder for ambulansetjenesten i Nord-Gudbrandsdal.

Ambulanseansatte vil ha en offentlig unnskyldning fra kommunepolitikere i Lesja. - Jeg blir både forbannet og lei meg, sier Magne Forberg, regionleder for ambulansetjenesten i Nord-Gudbrandsdal i følge Gudbrandsdalen Dagningen.

Bakgrunn: Ambulanseansatte oppgitt

Det er GDs oppslag fra kommunestyremøtet torsdag i forrige uke som virkelig har fått det til å koke blant de ambulanseansatte i norddalen.

Lesja-politikerne etterlyste folkeskikk og respekt og kom med knallhard kritikk av ambulanseansatte som mener det ikke er gunstig for rekruttering, beredskap og kvalitet at det skal stasjoneres en ambulanse på Lesjaskog.

Og i tillegg at plasseringen av bilene i norddalen etter flere endringer er ganske langt unna det som ble vedtatt i Sykehuset Innlandets ambulanseplan. Der er vedtaket å samle ambulansene i Lom, Sel og på Dombås.

Ronald Kikut (Sp) var den som gikk lengst med kritikken i Lesja kommunestyre. Han sa rett ut at ambulanseansatte som ikke vil jobbe i små miljø kan finne seg noe annet å gjøre.

Ytringsfrihet

Forberg mener det nå er på sin plass med en offentlig unnskyldning.

- Det er ikke bra at vi har folkevalgte som ber godt kvalifiserte ambulanseansatte om å slutte fordi vi har en annen mening om strukturen og har faglige argumenter for våre standpunkt. Det er tross alt ytringsfrihet her i landet. Det er totalt uforståelig at det går an å ha et så snevert syn, sier Forberg.

Les mer om saken i Gudbrandsdalen Dagningen