Hopp til hovedinnhold


Krever eget ambulansehelikopter

Sør-Troms bør få eget ambulansehelikopter, krever ordførerne i regionen. Ber om møte med Helse Nord om saken.

Sør-Troms bør få eget ambulansehelikopter, krever ordførerne i regionen. Ber om møte med Helse Nord om saken, skriver NRK Troms og Finnmark.

Sør-Troms og Nordre Nordland bør få et eget ambulansehelikopter, stasjonert i Harstad.

Det mener ordførerne i regionen. De vil øke akuttberedskapen og ber nå om et møte med Helse Nord for å få ambulansehelikopter.

- Det er sånn at det er tre regioner i Norge som ikke har dekning innenfor 20 minutt på helikopterambulansesiden. Vi ønsker å holde trykket oppe og vi ønsker å diskutere saken med Helse Nord videre, sier leder i Sør-Troms Regionråd, Trine-Lise Fossland til NRK.

Værproblemer

I landsdelen finner vi hele seks ambulansfly. Disse finnes i Tromsø, Brønnøysund, Kirkenes, Bodø og Alta (som har to). Ambulansehelikopterne finnes i Tromsø og Brønnøysund. Det finnes vel og merke redningshelikopter på Banak og i Bodø.

- Vi har hatt situasjoner der helikopteret ikke kunne kommet til vår region på grunn av været, selv om været her har vært bra. Dette er fordi vi har et værskille i Malangen. Jeg kan ikke forstå hvorfor vi skal ha dårligere beredskap enn resten av landet.

Les mer om saken på NRK