Hopp til hovedinnhold


Krever 20 millioner av Helse Midt-Norge

Nord-Trøndelag Røde Kors mener det ble gjort feil i anbudstildelingen.

Nord-Trøndelag Røde Kors mener det ble gjort feil i anbudstildelingen, skriver NRK.

I går startet rettssaken hvor det forhenværende ambulanseselskapet til Nord-Trøndelag Røde Kors vil forsøke å føre bevis for at de ble forbigått i anbudskonkurransen.

Les også: Helse Midt-Norge tapte rettsak i Møre

Men de anket

Nå sovende selskaper

Til sammen hadde Ambulanseselskapene Nord-Trøndelag Røde Kors og Rørvik Ambulanse 10 ambulanser i drift og nærmere 50 ansatte da de tapte anbudet om ambulansekjøring for Helse Midt-Norge. Nå er begge såkalte sovende selskaper. De ansatte har sluttet, bilene er solgt. I ettertid mener de at de tapte kampen på feil grunnlag, og derfor ønsker de erstatning.

Rørvik Ambulanse har allerede vært i retten. De tapte, mens Helse Midt-Norge ble dømt til å betale 2,2 millioner til et ambulanseselskap i Møre og Romsdal.

Riksrevisjonen med krass kritikk

I stedet for å inngå avtale med Nord-Trøndelag Røde Kors og Rørvik Ambulanse, valgte Helse Midt-Norge å inngå avtale med Inntrøndelag Ambulanse og Namsos Trafikkselskap. Prosessen har fått kraftig kritikk fra Riksrevisjonen.

Les også: Riksrevisjonen med krass kritikk av Helse Midt-Norges anbudshåndtering

- Selskapet kan dokumentere at kontraktene ville ha gitt 20 millioner kroner, sier advokat Arve Due Lund på vegne av Nord-Trøndelag Røde Kors Ambulanse til NRK.

Rettssaken føres i Stjørdal- og Verdal tingrett, og er beregnet å ta tre dager.

Les hele saken på NRK