Hopp til hovedinnhold


Kraftig økning for ambulansefaget på Raufoss

Raufoss videregående er den eneste skolen i Oppland som har tilbudet ambulansefag. Der merker de en økende interesse og søkning til faget som er en del av Helse- og oppvekstfag, melder Oppland Arbeiderblad (krever innlogging).
Denne uka har 10-trinnselevene ved ungdomsskolene vært ute på utprøving hos de forskjellige videregående skolene.

I løpet av to dager har de hatt 90 elever innom for å lukte på Helse- og oppvekstfag og 75 prosent av dem har vært interessert i ambulansefag.

Lokker blålys?

– Det det gjør det nok, men dette er først og fremst et omsorgsyrke elevene skal inn i. Det skjer mer og mer prehospitalt ute hos pasienten så det er et krevende yrke. Men vi har stor søkning og økt interesse for faget. Vi har 20 nye plasser som venter Vg1 elevene neste år, sier kontaktlærer Gunhild Dragerengen Smestad.

Over til treårig løp

– Dette er en utdanning som vi satser på og som vi har ligget i forkant med. Vi har laget et utdanningsløp som går over tre år. Et utdanningsløp som erstatter Vg2 som er under utfasing. Denne tilpasningen er gjort for at elevene skal få en bredere kunnskapsplattform og en alder ved endt utdanning som gjør at de som lærlinger er kvalifisert til å erverve seg utrykningskompetanse og førerkort for kjøretøy med totalvekt over 3500 kg.
Les mer om saken hos Oppland Arbeiderblad (pluss-sak)