Hopp til hovedinnhold
SARS-CoV-2, koronavirus. Illustrasjon: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM


Koronavaksine: Alle i alderen mellom 18 og 64 for tilbud om oppfriskningsdose

Personer mellom 18 og 64 år uten underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp kan nå ta en ny oppfriskningsdose dersom de selv ønsker det.

Personer mellom 18 og 64 år uten underliggende sykdommer skal få tilbud om en ny oppfriskningsdose koronavaksine. Det har regjeringen besluttet, står det i en pressemelding. 

– Vaksinasjon er fremdeles helt sentralt for å håndtere koronapandemien, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Fra før har personer over 65 år, samt personer yngre enn 65 år som er mer utsatt for alvorlig sykdomsforløp av covid-19, blitt anbefalt oppfriskningsdose.

– Vi tilbyr nå en ny oppfriskningsdose til personer over 18 år som ikke er omfattet av anbefalingene. Ved å gi tilbud om vaksine til flere, er vi bedre forberedt om smittesituasjonen skulle forverre seg fremover. Covid-19-vaksinene beskytter godt og lenge mot alvorlig sykdom, sier Kjerkol ifølge pressemeldingen. 

Regjeringen skriver i pressemeldingen at beslutningen baserer seg på anbefalinger fra FHU.

– Kommunene og helseforetakene kan nå også gi tilbud om oppfriskningsdose til helsepersonell i førstelinjen, sier Kjerkol ifølge pressemeldingen.