Hopp til hovedinnhold


Kommunen vil samle etatene i et nytt blålyshus: – Beredskapen vil bli mye bedre

Beiarn Arbeiderparti vil i kommende kommunestyreperiode foreslå å samle ambulanse, brann og Røde Kors under samme tak i kommunen, skriver Avisa Nordland (krever innlogging).
Det forteller ordførerkandidat i partiet, Håkon Sæther til Avisa Nordland.

– Beredskapen er ikke ille i dag, men å samle etatene vil man få en bedre beredskap enn i dag dersom det skulle skje noe. Samarbeidet vil bli bedre, ikke bare i forhold til beredskap, men også forebygging, sier Sæther.

Godt egnet

Ideen er at kommunen skal overta det som på folkemunne kalles Sjøfossen-huset på Os. Et hus som allerede i dag skal være godt utstyrt med kontorlokaler, oppholdsrom, fire store garasjer og store lagringsarealer, ifølge Sæther. I dag er det SKS som eier huset, men ifølge Sæther er disse i ferd med å fase ut bruken av bygningsmassen.

– Huset er veldig godt egnet til et slikt formål. Med enkle grep kan vi lage hybler for eventuelt ambulansepersonell på vakt, og det er fire store garasjer med god plass til brannbil og ambulanse.

I tillegg ser man for seg at Røde Kors kan flytte hele sitt depot til stedet.

– Her er det god plass for kontor når det er behov for sykepleiere, leger og politi. Ut fra dette vil Beiarn kunne bygge opp et tverrfaglig team.

Ved Nordlandssykehuset mottas meldingen med positivitet. Assisterende klinikksjef i Prehospital klinikk, Frode Hansen, sier følgende til AN.

– Generelt er Nordlandssykehuset positiv til samhandling mellom etater, men vi kan ikke kommentere denne konkrete saken nå.

Les mer om saken hos Avisa Nordland (krever innlogging)