Hopp til hovedinnhold


Knuste frontruten og smelte til ambulansepersonell

Den 28 år gamle mannen gikk amok fordi han var misfornøyd med den behandlingen kameraten fikk av ambulansemannskapene, skriver Bergensavisen.

– Vi har de siste årene opplevd økning i meldinger hos oss om ansatte som er utsatt for trusler og noen i tilfeller angrepet. Det er bekymringsfullt, sier ambulansesjef i Bergen Guttorm Brattebø til BA.

En 28 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til 60 dagers fengsel for blant annet vold mot offentlig tjenestemann og skadeverk.

BLE SYK PÅ FEST

Det var om natten i slutten av januar i fjor at en ambulanse rykket ut til Åsane på et oppdrag. En mann hadde blitt syk på en fest og lå til sengs.

Det var fortsatt full fest i leiligheten da ambulansemannskapene kom frem, og mange festdeltakere ville blande seg inn.

Personalet ba dem fjerne seg, for å undersøke pasienten, men kameraten hans ville fortelle ambulansefolkene hvordan de skulle gjøre jobben sin.

SINT OG UFIN

28-åringen skal ha blitt sint og stor i munnen og insistert på at de straks måtte ta med kameraten i ambulansen.

Han skal til slutt ha reagert med å slå ambulansesjåføren flere ganger i ansiktet med knyttet neve.

Situasjonen ble etter hvert roet ned, men før mannskapene dro fra stedet, dundret han hånden mot frontruten, slik at den sprakk.

Etter at politiet kom til stede, fikk ambulansepersonalet transportert pasienten til Bergen legevakt, der han fikk behandling og utskrevet etter noen timer.

Ambulansesjef Brattebø sier Helse Bergen har en lav terskel å anmelde trusler og angrep mot ansatte.
Les mer om saken hos Bergensavisen