Hopp til hovedinnhold


Kluss i varslingen

Det ble kluss i varslingen etter ferjeulykken på Ropeid torsdag ettermiddag. Først én time og et kvarter etter ulykken var politiet på stedet.

Det ble kluss i varslingen etter ferjeulykken på Ropeid torsdag ettermiddag. Først én time og et kvarter etter ulykken var politiet på stedet, skriver Haugesunds Avis.

AMK-sentralen vil ikke gi opplysninger til media om hvor ambulansen kom fra eller når den var fremme på ferjekaien.

– Av redningspersonellet som ble kalt ut til ulykkesstedet var det legen som var først på stedet. Han valgte å sende to personer til sykehus, to personer til legevakt og i tillegg var det en kvinne som sa at hun på eget initiativ ville ta kontakt med lege, sier operasjonsleder Agnar Austerheim.

Operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt fikk først melding klokken 15.55 – en halvtime etter at ferja traff fjellveggen.

– Da  ble jeg varslet av Rogaland politidistrikt som igjen var blitt varslet av Tide Sjø, sier Austerheim.

Han forteller at meldingen han fikk fra Rogaland politidistrikt gikk ut på at ingen var skadet og at ferja var på vei tilbake til Sand.

– Jeg ba patruljen i Ølen gjøre seg ferdig med det de holdt på med og kjøre mot Ropeid. Underveis fikk jeg omsider kontakt med mannskapet om bord i ferja og fikk da forståelse for at saken hadde et annerledes omfang enn vi først hadde blitt varslet om, sier Austerheim.

Les mer om saken i Haugesunds Avis