Hopp til hovedinnhold
Jan Vidar Tofteberg må kjempe med forsikringsselskapet for en yrkesskadeerstatning han mener han helt klart har rett på. Foto: Privat


KLP avviser erstatning etter skulderskade på jobb

Da båra med en pasient på 130 kilo klappet sammen, fikk Jan Vidar Tofteberg, paramedic ved Sykehuset Østfold, et kraftig rykk i armen og sterke smerter i nakke, skulder og arm.

Fra Ambulanseforum nr. 5 2020

Ambulansen måtte settes ute av drift. Han skrev avvik i Synergi, avvikssystemet, samme dag, og oppsøkte lege dagen etter. Han gjorde egentlig alt man skal gjøre når man får en skade på jobb. 

– Jeg har i det store og hele vært frisk siden jeg begynte i tjenesten og har jobba overtid hele tiden. Dette er en hendelse som en kollega observerer. Det er dokumentert og skal være gjort etter boka, men likevel vil ikke KLP erkjenne at smertene i etterkant skyldes denne hendelsen, sier Tofteberg. 

Over et år senere er han fremdeles plaget av sterke smerter. Nå kjemper han for å få erstatning for tapt arbeidsfortjeneste etter yrkesskadeforsikringsloven fra KLP, og ­lurer på om det er flere andre i hans situasjon i norsk ambulansetjeneste. 

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.