Hopp til hovedinnhold


– Kjenner oss ikke igjen

En rapport viser at nesten halvparten av de som sitter ved siden av en som kjører ambulanse, har opplevd at kollegaen leser, skriver eller sender SMS mens vedkommende kjører, siterer VG Ambulanseforum.
Bakgrunn: Trygg i trafikken? 
I tillegg innrømmer over 30 prosent at de snakker i håndholdt mobiltelefon mens de kjører, hvis de har «kontroll», skriver Ambulanseforum.
- Sånn som jeg kjenner ambulansetjenesten, så kjenner jeg meg ikke igjen i det momentet, men det er ikke tvil om at vi ikke synes det er akseptabelt å sende SMS og lignende når man kjører ambulanse, sier Ola Borstad, leder for ambulansetjenesten i Oslo og Akershus, til VG.
– Jeg er ganske sikker på at det ikke skjer under utrykning, men at det kan for eksempel kan ha skjedd på vei tilbake fra oppdrag.
I undersøkelsen innrømmer også 44 prosent av de ansatte at de har følt seg utrygge når de sitter ved siden av den som kjører det siste året.
– Kan folk føle seg trygge i ambulansen, når ikke alle de ansatte gjør det?
– Jeg mener pasientene er godt ivarett og at kan føle seg trygge i ambulansen. Vi utfører over 140.000 oppdrag og kjører 3,3 mill. kilometer i løpet av året, og har svært få trafikkhendelser med ambulanse, sier Borstad.
Les mer om saken hos VG