Ishita Barua er prisbelønnet KI-forsker og har tatt doktorgrad i kunstig intelligens.Jørn Finsrud.
KI-forsker: – Det er nå vi som er helsepersonell må på banen
Ishita Barua forsker på kunstig intelligens, og har et klart budskap til deg som jobber i prehospitale tjenester. – Det er vi som kjenner behovene som må stille krav til hva slags KI-verktøy vi skal ha, og ikke en programmerer alene.
Ishita Barua er lege, prisbelønnet KI-forsker og har tatt doktorgrad i kunstig intelligens. Hun har skrevet boka Kunstig intelligens redder liv. Hun er til og med kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School.
Hvordan tror hun kunstig intelligens vil påvirke det medisinske fagfeltet? Vi treffer Barua på Rebell i Oslo. På møterommet henger en hvit frakk som dekorasjon. Temaet for dette kontorfellesskapet er Back to Future. Det er frakken til Dr. Emmett Brown som henger på veggen. I den tredje filmen som ble laget i 1990, ett år før lanseringen av internett. Har du ikke sett den legendariske filmen, så reiser Marty McFly og forskeren fram i tid. Til året 2015. Manusforfatterne hadde neppe den gang forestilt seg hva slags muligheter kunstig intelligens skulle by på. Og vi er bare så vidt i startfasen, men felles fra de fleste som har satt seg grundig inn i kunstig intelligens, er at det må brukes fornuftig. Dette er hva Ishita Barua mener er spesielt viktig innenfor helse.
Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet