Hopp til hovedinnhold


Kan få med ambulansevakt

Ambulansetjenesten ønsker å etablere en 24-timers ambulansevakt på Nesodden sammen med brannvesenet.

Ambulansetjenesten ønsker å etablere en 24-timers ambulansevakt på Nesodden sammen med brannvesenet, skriver Akershus Amtstidende.

I dag har Søndre Follo brannvesen et samarbeid med ambulansetjenesten. På Nesodden innebærer det blant annet at brannvesenet frakter ambulansepersonell fra helikopter på Tangen brygge til den aktuelle adressen.

Brannvesenet frakter også pasienter den andre veien. I tillegg har mannskapet med seg hjertestarter, fortalte brannsjef Ole Bjørn Kaasa i Søndre Follo brannvesen, da han besøkte formannskapet på Nesodden nylig.

- I et tilfelle med hjertestans reiser vi rett ut. Mange har også hjerteflimmer, og kommer man før det er gått ni minutter er det gode sjanser for å redde liv. Vi kommer før det er gått ni minutter, forsikret Kaasa.

Nå går ambulansetjenesten med planer om å etablere en døgnvakt, bestående av én person, ved Nesodden brannstasjon.

- Dette er en som skal bo på stasjonen. Han kan sitte på i bilen som vi allerede har stående. Jobben hans blir å stabilisere pasienten fram til ambulanse kommer, sa Kaasa.

Brannsjefen varslet at det må gjøres noe ombygging på Nesodden brannstasjon for å gjennomføre planene. Ambulansetjenesten ser også for seg å legge ambulansebåten til Tangen brygge.

Les mer om saken i Akershus Amtstidende