Hopp til hovedinnhold


Kan få felles AMK-sentral

Gårsdagens styremøte ved Sykehuset Østfold resulterte i at man nå innleder samtale med Oslo universitetssykehus om felles AMK-tjenester for Østfold, Oslo og Akershus, skriver Fredrikstad Blad.
Les også hos NRK: Starter samtaler om felles AMK-sentral Styret i Sykehuset Østfold har valgt å utsette saken. Saken blir tatt opp igjen den 24. februar neste år.
Hovedtillitsvalgt Ole Jørgen Petterøe i Delta er ikke fornøyd med dette utfallet:
– Når en så stor AMK-sentral skal dekke en tredjedel av Norges befolkning, hvem skal være reserve for en så stor sentral om noe skulle skje, spør han.
– Sykehuset har ikke gjennomført en risikoanalyse til tross for at helseministeren har uttalt i Stortinget at dette skal gjøres.
– En større konsentrasjon av AMK-sentraler vil gi et mer robust faglig nivå, ikke minst med hensyn til legeressurser, har sykehusdirektør Just Ebbesen tidligere uttalt til Fredriksstad Blad om tanken bak.
Et tilleggsbygg som gjør at det nye sykehuset på Kalnes blir dimensjonert for også en AMK-sentral, er estimert til ca. 30 millioner kroner.
Petterøe understreker:
– Dette er en stor avgjørelse som angår hele Østfolds befolkning, og det er ikke fremlagt et eneste faglig godt argument for en slik sammenslåing.
I februar skal styret tre sammen på nytt.
Les mer om saken hos Fredrikstad Blad