Hopp til hovedinnhold


Kan bli fratatt ambulansejobben

Et titalls ambulanseansatte ved Nordlandssykehuset frykter for jobbene sine etter at de ikke har bestått sykehusets pålagte fysiske test.

Et titalls ambulanseansatte ved Nordlandssykehuset frykter for jobbene sine etter at de ikke har bestått sykehusets pålagte fysiske test.

INDRE SALTEN: Etter at Nordlandssykehuset har innført konkrete fysiske krav til sitt personell, er det fare for at flere av de ansatte enten må overføres til andre arbeidsoppgaver eller i verste fall sies opp.

Dette gjelder flere ansatte i Indre Salten, og har skapt en vanskelig arbeidshverdag for mange av dem.

Vanskelig å forstå

Remi Helland er sonetillitsvalg for Fagforbundet i Salten, og er ikke nådig i sin kritikk av sykehusets framgangsmåter.

- Måten dette er gjort på er ikke noe annet enn forkastelig, sier Helland.

- Man tar de ansatte én og én inn på et såkalt 15-1 møte, etter paragraf 15 i Arbeidsmiljøloven. Den gjelder en drøfting før beslutning om oppsigelse, og er en voldsom påkjenning for en arbeidstaker, sier Helland.

- På møtet stiller sykehuset med 5-6 representanter, i tillegg til at de har leid inn advokat. Det er en stor sløsing av tid og penger på et problem som kunne vært løst på mange andre måter.

Liten respons

Helland har påpekt feil og mangler ved prosessen, og har gitt beskjed om dette i brevs form. Det har han ikke fått svar på.

- En av de aller største antiklimaksene til dette er at Helse Nord er det helseforetaket som har minst utgifter per ambulanse i hele Norge. Likevel driver de nå med denne forfølgelsen av sine egne ansatte, sier han.

Flere av de som har strøket på den fysiske testen jobber knallhardt for å greie den. Men det er ikke kommet noen tilbakemelding på hva som vil skje framover.

- Da jeg etterlyste det, fikk jeg kun beskjed om at det ville bli et drøftningsmøte med hver enkelt. Ingen tidsfrist eller noe annet ble nevnt, sier Remi Helland.

Ingen av de ansvarlige for ambulansetjenesten ved Nordlandssykehuset var tilgjengelige for kommentar om denne saken fredag ettermiddag.

Les hele saken i Saltenposten: Kan bli fratatt jobbene