Hopp til hovedinnhold


- Kall styrelederen inn på teppet!

Styrelederens ansvar: Helseministeren må kalle styreleder Kolbjørn Almlid inn på teppet etter denne massive kritikken fra Riksrevisjonen, mener Frps Harald Nesvik, som tror det kan bli åpen høring om ambulansesaken i Stortinget til høsten.

Styrelederens ansvar: Helseministeren må kalle styreleder Kolbjørn Almlid inn på teppet etter denne massive kritikken fra Riksrevisjonen, mener Frps Harald Nesvik, som tror det kan bli åpen høring om ambulansesaken i Stortinget til høsten.

Les hele saken i Romsdals Budstikke: - Kall styrelderen inn på teppet!

Dette er saken: Riksrevisjonen med krass kritikk av Helse Midt-Norges anbudshåndtering

Leder i legeforeningen: Almlid må halde fram

Ekspert på styrearbeid: - Må stille sine plasser til disposisjon

Lederen for helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Harald Tom Nesvik (Frp), er rystet over alle regelbruddene Riksrevisjonen har påvist har skjedd i Helse Midt-Norge i saka om ambulanseanbudene.

- Det er snakk om uhyre store verdier som Helse Midt-Norge forvalter; rundt 14 milliarder kroner i året. Og så ser vi at det skjer så utrolig mye rart når Helse Midt-Norge skal befatte seg med sakene. Tidligere har Helse Midt-Norge fått KOFA-kjennelse på at de begikk regelbrudd som rammet Medi3 i Ålesund. Nå kommer Riksrevisjonen med en rapport som påviser regelbrudd i fleng i ambulansesaka.

En dårlig følelse

- Jeg sitter den dag i dag med en følelse av at vi ikke har fått vite alt ennå. Jeg kan ikke anklage noen bestemt, men jeg har en veldig dårlig følelse rundt det som har foregått i Helse Midt-Norge, sier Harald Nesvik til Romsdals Budstikke.

- Bør Riksrevisjonens rapport få konsekvenser for noen?

- Jeg krever ikke styrets avgang, det er ikke min jobb. Men jeg forlanger at helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) kaller styreleder Kolbjørn Almlid inn på teppet og får klarlagt hva slags styring staten ønsker med Helse Midt-Norge, sier Nesvik.

- Adelskap i Stjørdal

Frp-politikeren er meget kritisk til administrasjonen i Helse Midt-Norge, som han mener har tiltatt seg roller de ikke skal ha.

- Du kan godt sitere meg på at det i Stjørdal har fått utvikle seg et adelskap. Jeg har stor tiltru til den nye administrerende direktøren Gunnar Bovim, og ønsker han all lykke i å få rensket opp i administrasjonen slik at helseforetaket kan begynne å gjenopprette tilliten ute i befolkningen, sier Nesvik.

Riksrevisjonens rapport om regelbruddene når det gjelder offentlige anskaffelser, er nå sendt til Stortinget. Der skal rapporten behandles av det nye Stortinget en gang utpå høsten. Nesvik utelukker ikke at det kommer til å bli krevd åpen høring i Stortinget om ambulansesaka.

- Det jeg misliker sterkt, er at for hver time Helse Midt-Norge bruker til møter og skrive brev i etterspillet etter ambulanserapporten, for hver rettssak som dukker opp og for hver erstatning som gis, så blir det tilsvarende mindre penger å bruke på pasientbehandlingen i de tre fylkene i Midt-Norge. Det som har skjedd av tabber i Helse Midt-Norge, er det befolkningen som får svi for, mener Harald Nesvik.