Hopp til hovedinnhold


Kake for to ambulanser

Surnadal beholder begge ambulansene og fire arbeidsplasser reddes. Det ble feiret med marsipankake, skriver Tidens Krav.
I mars i år gjorde ambulanseforetaket vedtak om å fjerne en del ambulanser, blant annet en i Surnadal. I vedtaket ble det sagt at konsekvensene skulle kvalitetsvurderes, før det ble satt i verk.
Mandag fikk ordfører Lilly Gunn Nyheim offisiell bekreftelse på det hun fikk høre om på møter i helga: Vedtaket er reversert, Surnadal beholder begge sine ambulanser.
Det betyr at de 16 ansatte alle beholder jobbene sine.
– Om vi hadde mistet en ambulanse, ville det betydd at vi hadde mistet fire ansatte. Dette er derfor en gledens dag, sier Andreas Egeness, tillitsvalgt på Surnadal ambulansestasjon.
Han og de andre ansatte ante ingen ting om det som skulle skje, da ordfører Nyheim mandag formiddag dukket opp sammen med varaordfører Eivind Hasle, rådmann Knut Haugen og kommunalsjef Gunhild Eidsli. Marsipankaken de hadde med seg bar bud om at det var positive nyheter som skulle serveres til oppmøtt presse og de ansatte.
– Jeg måtte forsikre meg om at dette var offisielt før vi gikk ut med den gledelige nyheten. Men etter at det er gjort undersøkelser om behovet, er det klart at vi beholder begge ambulansene. Det sikrer de ansatte jobbene, og ikke minst beholder vi den gode beredskapen i Surnadal og nabokommunene som også bruker våre ambulanser, sier Nyheim.
Les mer om saken hos Tidens Krav