Hopp til hovedinnhold


Julebordsfyll krever ekstra ambulanse

200 flere skader i julebordsfylla gjør at ambulansesjåfører må sette inn ekstra mannskap. – Vi gruer oss, sier Tor Arne Sagøy ved ambulansetjenesten.

200 flere skader i julebordsfylla gjør at ambulansesjåfører må sette inn ekstra mannskap. – Vi gruer oss, sier Tor Arne Sagøy ved ambulansetjenesten til Adressa.

Hver måned har ambulansetjenesten ved St. Olavs Hospital rundt 2500 oppdrag, men i desember øker oppdragene til rundt 2700.

– Det er det samme hele året, men det er mer av det i julebordstida. Folk drikker for mye og sovner, eller de faller og blir bevisstløse. De fleste helgeoppdrag, kanskje 80 prosent, er alkoholrelaterte, sier ambulansearbeider Tor Arne Sagøy ved Vinje Transport.

Klarer ikke ta unna

Ambulansesjef Erlend Sundland ser ikke noen annen utvei enn å styrke tilbudet når det nærmer seg juletider. Fra siste helgen i november og tre helger fremover vil det være flere personer på jobb.

– Dette har vi måttet gjøre de siste ti årene, for vi klarer ikke ta unna alt med vanlig beredskap. Det er veldig mange oppdrag fra restauranter i Trondheim sentrum, sier Sundland.

Les mer om saken i Adressa