Hopp til hovedinnhold


Joik og hjelmmoral

Dag 2: Ambulanseforum ble en smule bekymret, da det ikke var en lyd fra Team 113 i dag.

Dag 2: Ambulanseforum ble en smule bekymret, da det ikke var en lyd fra Team 113 i dag.

Da er det godt med internettforbindelse. Pang! Så ligger en rekke bilder i e-posten, det står altså til liv, og på Team 113 sin blogg står det Djupvik - Troms, og noen ord om dagen. Så alt er altså vel. Bra!

Les også om tjuvstarten på dag 0

Bilder og inntrykk: Fra de 21 milene, to kilometrene og 24 metrene dag 1

Ut fra skildringen i bloggen virker det som en dag preget av store både ytre og indre opp- og nedturer, hvor Kvænangsfjellet bød på den største utfordringen.

- Nils Hendrik er reineier, og han figurerte også på tv-serien om E6, forteller Torbjørn. - En fantastisk mann altså. Han stjal sykkelen til Kjell uten at vi merka det, så vi noterte oss ikke den manglende hjelmbruken. Det skulle vi arrestert ham på.

Gjengen har altså fått seg nye venner i dag, og de har også fått demonstrert hvordan joik virkelig kan lyde. Det er nemlig samisk kulturdag i dag.

Se Nils Hendrik joike her:

Joika de like mye underveis på sykkelen i dag da?

- Etter Eiras joik ble det ikke så mye, det gjorde inntrykk, men vi synger litt likevel. DDEs E6 blant annet.

Kjell ser ganske tøff ut, men det er ingen tvil om at Eiras oppsyn er hakket tøffere? Eller kan det bli tøffere en gult og grønt egentlig?

Fortell litt om dagen!

- Dagen har vært fin. Formen er bra. I dag har vi sykla 21,34 mil, det er jo lenger enn i går det.

Har dere vondt noe sted?

- Er det lov å si at man har vondt i dag? Har vi vondt? spør Torbjørn de andre. - Nei. Hvis Helge ikke har vondt, har ikke Kjell vondt, og da har heller ikke jeg vondt.

Vil du høre dagens Helge da? spør Torbjørn. - Det kom en svær politibil som det sto reinpolitiet på. Det trodde han ikke fantes, og syntes det var rart at det ikke fantes kupoliti sørpå.

Så har vi lært noe nytt i dag også: Reinpolitiet håndhever visstnok norske lover i utmark når det gjelder fiske, ferdsel, reindrift og i det hele tatt bevegelse i utmark. Pass opp!

Så må vi høre litt om turen i dag.

- Vi gikk på dagens etappe med forvissning om at det var to fjelloverganger, en "liten" og Kvænang som var formidabel, men så hadde Kjell glemt at det var en til som lå midt mellom de to i høyde. Så når de to andre var passert kom plutselig denne brått på. Egentlig var det litt godt at vi ikke visste om den.

Torbjørn forteller at de spiser på sykkelen en gang i timen, to brødskiver, og så har de en god sportsdrikk, og hvis man skal våge seg på litt tekstreklame så har Proteinfabrikken gitt dem masse energibarer og diverse, som de også knasker på. De regner med at de bruker 7000 kalorier om dagen. Det er vanskelig å få i seg nok.


Karianne med flott utsikt fra Kvænangfjellet.

- Midt på dagen har vi en liten times stopp med et varmt måltid.

Værmessig har temperaturen vært oppi 16 grader i dag, og knallblå himmel.

- Temperaturen har variert litt avhengig av høydeforskjellen.

Og det er ingen gnisninger i flokken? - Nei. Og dere holder følge? - I bakker så blir det litt skille, for da finner vi vår egen tråkkefrekvens. Ellers bytter vi på å dra.

Tor har syklet ti mil i går og i dag. Alle er slitne, og noen sover allerede. Har de formidlet budskapet om hjelmbruk i dag da?

- Ja, vi møtte en skolepike i morgenrushet i Alta som innrømmet at hun brukte hjelm kun når hun trente, og ikke de få kilometrene til skolen.

Hun ble overbevist om at dette blir litt feil med argumentet "det blir som å ikke bruke bilbelte fordi man bare skal i butikken".

Nå er det tid for å sove i et hus med utsikt til Lyngsalpene. Morgendagen venter...