Hopp til hovedinnhold


Helse Midt jakter ambulanseplasser

Helse Midt-Norge</a> overtar ambulansedriften i hele Midt-Norge om drøyt år, og ser seg om etter egnede lokaler i hele regionen. I dag bruker helseforetaket om lag 120 ambulanser, fordelt på 65 ambulansestasjoner.

Helse Midt-Norge overtar ambulansedriften i hele Midt-Norge om drøyt år, og ser seg om etter egnede lokaler i hele regionen. I dag bruker helseforetaket om lag 120 ambulanser, fordelt på 65 ambulansestasjoner. En betydelig andel av disse er eid og drevet av private ambulansedrivere. Totalt er ca 700 mennesker involvert i driften.

I følgende områder søkes det tilbud på egnede leiearealer for ambulansetjenesten:

  • Nord Trøndelag:
    Verran, Flatanger, Snåsa, Namsskogan, Røyrvik, Lierne, Leka
  • Sør-Trøndelag:
    Røros, Oppdal, Selbu, Trondheim, Rindal, Hemne, Hitra, Ørland, Åfjord
  • Møre og Romsdal:
    Rauma, Aukra, Midsund, Sandøy, Gjemnes, Averøy, Sunndal, Aure, Smøla, Sula, Giske, Vanylven, Herøy, Sande, Hareid/Ulstein, Haram, Ørskog, Norddal, Stranda, Sykkylven, Geiranger

I Oppdal holder ambulansene per i dag til i lokaler tilhørende Mesta i Industriområdet. Avtalen med Falck, som i dag drifter ambulansene i Oppdal, går ut om ett år. Ifølge OPP.no, er det mulig for helseforetaket å fortsette leieforholdet hos Mesta, men det  er det også lagt til rette for at ambulansedriften kan innta Elotec-bygget i Industriområdet.