Hopp til hovedinnhold


Israelske soldater skjøt på ambulansepersonell

Israelske soldater drepte en 15-år gammel gutt og såret ambulansepersonell som ville hjelpe gutten forrige uke.

Israelske soldater drepte en 15-år gammel gutt og såret ambulansepersonell som ville hjelpe gutten.

Les hele saken i Arbejderen: Israelske soldater skyder på ambulance-folk

Israelske soldater har drept et femten år gammel barn i Jalazoun-flyktningleiren på Vestbredden og såret en ambulansearbeider som ville hjelpe.

Gutten, Mohammad Riyadh Nayef, ble ifølge nyhetsnettverket IMEMC og Press TV dødelig såret av tre kuler i brystet.

Da ambulansearbeider Osama al-Najjar prøvde å nærme seg gutten ble han truffet i foten av en israelsk tåregassgranat. Også den andre ambulansearbeidere, Ali Ahmed Mohammed Nakhla, 29, ble truffet av tåregassgranater.

Etter den siste granaten ropte soldatene ifølge øyevitner at "hæren trenger ikke hjelp, vi har en ambulanse på vei."

Det tok den israelske ambulansen nesten 90 minutter å komme fram til området. Legene brakte gutten til et israelsk sykehus, der han ble erklært død, melder IMEMC.

- Vi er opprørte over episoden, men har erfart at israelske soldater flere ganger tidligere har hindret leger å arbeide, sier Mo`tasem Awad fra den arabiske pendant til Røde Kors, Røde Halvmåne.

Å beskyte ambulansepersonell under redningsaksjoner er en overdredelse av den fjerde Geneve-konvensjonens paragraf 20.

Røde Kors protesterte flere ganger forgjeves mot at israelske militære skjøt mot ambulanser og ambulansepersonell under Gaza-krigen fra desember 2009 til januar 2009.

Den døde palestinske gutten, Mohammad Riyadh Nayef, er sønn af Riyadh Nayef, en palestinsk embedsmann som ble myrdet av de israelske hær for flere år siden.

Den israelske hær har sagt at gutten tirsdag kastet brannbomber mot israelske soldater, hvilket er motsagt av øyenvitner.