Hopp til hovedinnhold
Foto: Live Oftedahl (2018)


Ingen planer om å standardisere medikamentlistene i norske ambulanser

Det finnes ingen nasjonal plan om å standardisere medikamentlistene i norske ambulanser, men i flere regioner jobbes det for en mer enhetlig praksis.

Ambulanseforum sendte spørsmål til alle helseforetakene for å få oversikt over situasjonen, og gjengir her noen av svarene. Ingen tar til orde for at det bør finnes én standard for medikamentlistene i norske ambulanser.

- Det foreligger ingen plan om å standardisere medikamentlistene på et nasjonalt nivå. Til det er det for store ulikheter i behovene. Det foregår derimot ulike arbeid innenfor de respektive regionale helseforetakene med tanke på harmoniseringer av prosedyreverket for ambulansetjenesten, svarer avdelingssjef Snorre Birk Gundersen ved ambulanseavdelingen i Vestre Viken.

- Manglende standard gir betydelig ekstraarbeid

Assisterende avdelingssjef ved Haukeland universitetssjukehus, Bjørn Morten Øen, tror at en standardisering ville gjort hverdagen litt enklere for ambulansearbeidere, da de ville sluppet å sette seg inn i lokale prosedyrer og lokale medikamenter hvis de skifter jobb. Foto: privat.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.