Hopp til hovedinnhold


Ingen hjalp til

Bussen stoppet for bevisstløs mann: Lisa Klaussen jobber som sykepleier i Bergen og fulgte etter sjåføren ut av bussen, skriver Nordlys.
I 14.30-tiden lørdag ettermiddag var tromsøværing Klaussen på vei til sentrum i Bergen med buss, da sjåføren plutselig forlot bussen ved et stopp.
- Idet han går ut av bussen ser at det sitter en mann på stoppet, med hodet helt ned mot bakken, forteller hun til Nordlys.

 Fikk ingen reaksjon

Klaussen jobber selv som sykepleier i Bergen og fulgte etter sjåføren ut av bussen. Hun forsøkte å få kontakt med mannen som satt på fortauet, men uten hell.
- Han reagerte ikke. Sjåføren ringte ambulanse, og jeg snudde meg mot bussen for å se om noen kom for å hjelpe, men ingen kom, sier Klaussen.
Hun fikk lagt mannen i stabilt sideleie, sjekket luftveier, puls og pustefrekvens. Likevel fikk hun ikke kontakt med ham.
- Sjåføren kom i kontakt med ambulansen som skulle sende folk. Jeg sa til ham at han kunne kjøre videre dersom han måtte, så skulle jeg sitte igjen og passe på til ambulansen kom, sier Klaussen.
Hun trodde fortsatt at noen andre passasjerer ville forlate bussen for å hjelpe, men den gang ei.
- Bussen kjørte og jeg satt alene igjen med mannen, sier Klaussen.
Les mer om saken hos Nordlys