Hopp til hovedinnhold


– Ingen god situasjon dette vi ser nå

Styreleder Odd Roger Enoksen i Nordlandssykehuset (NLSH) er ikke fornøyd med situasjonen for ambulansen slik den framstår i Vesterålen, ifølge Vesterålen Online (krever innlogging).
Bakgrunn: Dør folk saktere i distriktene enn i større sentra?
Les også: Enkelte ansatte har vakt 102 timer i uka
– Det er ingen god situasjon dette vi ser nå og det er ingen tvil om at det er et høyt sykefravær i ambulansetjenesten i Vesterålen. Det er høyt sykefravær i forhold til vaktturnus, ja, og betydelig med overtid. Om situasjonen er verre i Vesterålen enn andre steder, vet jeg ikke, men det er en krevende situasjon, sier styreleder Odd Roger Enoksen i Nordlandssykehuset til VOL.
Tidligere: Vesterålen krever ambulansemøte
Les også: Arbeidstilsynet skal inspisere ambulansen ved NLSH Vesterålen 
Han vil ikke overlate til administrasjonen å løse utfordringene, men håper å finne gode løsninger som en del av behandlingen av budsjett for 2019, som skal skje i desember.
– Dette må vi se på i styret. Utfordringene innen ambulansetjenesten for Vesterålen, og andre steder, vil derfor bli tatt opp i neste styremøte i desember. Det er ikke sikkert at styret kan løse det, men dette vil vi se i sammenheng med rammen for økonomien i NLSH, sier han.
– Vi har en særdeles krevende økonomi i sykehusforetaket. Det er behov for omstilling over hele linja. Hva vi klarer å få til, det vet jeg ikke, men dette kommer vi til å se nærmere på, sier Enoksen.
Les mer om saken hos Vesterålen Online (krever innlogging)