Hopp til hovedinnhold


– Ikke tilrettelagt for Follo

Terje Alfnes mener Helseekspressen er dårlig tilpasset brukernes behov, ifølge Østlandets Blad.Ås-mannen Terje Alfnes benytter ofte Helsekspressen når han skal på undersøkelser og kontroller på Ahus.

Hvor stopper bussen?

– På Helseekspressens nettside er «Korsegården» oppført som stoppested. De fleste tror det er snakk om ett av busstoppene ved Korsegården-krysset. Ved Helseekspressens bestillerkontoret visste heller ingen hvor bussen eksakt stanset da jeg ringte. Det vet drosjene, så hør med dem, var svaret jeg fikk!
Stoppestedet Korsegården er imidlertid Korsegården brannstasjon, et par kilometer vest for krysset. Torsdag 20. mars skulle Alfnes derfra til Ahus :
– Om bord spurte jeg hvorfor ikke bussen kunne stoppe ved ved krysset. Der er det ikke plass for tilbringertjeneste som ambulanse eller taxi, svarte sjåføren. Legesekretæren hos fastlegen min fikk samme svar.
Alfnes synes Helseekspressen burde opptre mer smidig og se folks behov.
– Jeg har kun én gang sett behov for plass for hentebil. Jeg tror de fleste ville hatt nytte av å gå av ved ordinære busstopp. Med flere stoppesteder ville flere brukt Helseekspressen.
Les mer om saken hos Østlandets Blad