Hopp til hovedinnhold


– Ikke ring ambulansen

Mens mannen satt kritisk skadet i sofaen, ringte den drapstiltalte kvinnen til en venn. – Ikke ring ambulansen, da mister jeg barna, skal hun ha sagt, ifølge Tønsbergs Blad.
Første dag i retten fortalte den drapstiltalte polske kvinnen (36) om hvordan hun og mannen skal ha havnet i et basketak om en kniv. Mannen ble senere knivstukket, og døde på sykehuset noen dager senere.
Under rettens andre dag tirsdag var det kalt inn flere vitner. Først ut var en venn av familien, angivelig den første som fikk høre om hendelsen i leiligheten.
På oppfordring fra aktor Håvard Kalvåg ble mannen, som er i begynnelsen av 30-årene, bedt om å fortelle om den aktuelle lørdagen i januar.
Mannen fortalte at han var hjemme i sin egen bolig, og at han hadde gjester. Plutselig ble han oppringt av den drapstiltalte kvinnen. Hun fortalte at mannen var skadet.
– Har du ringt ambulansen? ville familievennen vite.
– Nei, ikke gjør det. Da blir jeg fratatt barna, skal den drapstiltalte kvinnen ha sagt.

Så ikke blod

Etter å ha tenkt seg litt om, bestemte mannen seg likevel for å kontakte ambulansen. Men, fordi han snakker dårlig norsk, fikk han hjelp fra en av gjestene han hadde på besøk. Selv dro han hjem til ekteparet for å se til den skadede mannen.
I leiligheten fant han mannen sittende i en sofa i stua.
– Jeg så ikke blod noen steder. Han pustet, men jeg fikk ikke kontakt med han. Så løp jeg ut av leiligheten for å vinke etter sykebilen.
Les mer om saken hos Tønsbergs Blad