Hopp til hovedinnhold
Overdosepasient i Oslo. Foto: Live Oftedahl


I andres sko

Det heter seg at man må prøve å gå i en annens sko for å vite hvordan det er å være den andre. Det er sant at det er vanskelig å vite eksakt hvordan et annet menneske har det.

Fra Ambulanseforum nr. 1 2017

En god kollega som er anestesilege opplevde det fryktelige å finne sitt eget barn livløst under vann. Barnet ble heldigvis reddet og kom fra hendelsen uten varige mén.

Men barnets far hadde fått en ny og dyrekjøpt erfaring. Han hadde plutselig opplevd å være pårørende til et lite menneske i en livstruende situasjon.

Etter den dramatiske hendelsen har anestesilegepappaen fått øynene opp for hvordan det er å være pårørende på en helt annen måte enn tidligere. Det er ikke så rart.

Anne Kristine Bergem er lege med spesialisering i psykiatri, forfatter og har en mastergrad i ledelse. Hun har erfaring både fra klinisk arbeid og helseledelse. De siste årene har hun arbeidet med undervisning om temaer knyttet til psykiske lidelser, psykisk helse og kommunikasjon opp mot akutte og prehospitale tjenester. Hun kan nås på akbergem@me.com.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.