Hopp til hovedinnhold


Hyller Helseekspressen

Pasienter flytter time på sykehusene i Oslo for å sitte på med Helseekspressen, melder Fredrikstad Blad.
– Da vi skulle starte dette tilbudet tilrettela Ullevål sykehus slik at de fleste pasientene fra Østfold får timer mellom klokken 10 og 12. Og da ble det mulig for oss å samle alle pasientene på en buss. Slik startet Helseekspressen, forklarer Marit Fjeldberg, seksjonsleder i Pasientreiser.
Nå har det verdsatte tilbudet holdt på hver ukedag i snart fem år, og de 21 setene er så og si alltid i bruk. I bussen er det også ambulansepersonell, utstyr og 3 bårer slik at bussen også fungerer som en ambulanse.

Vil ta bussen

De fleste som benytter seg av dette transporttilbudet er strålepasienter som skal få strålebehandling på Ullevål sykehus, og er et alternativ til taxi. Selv om det også er økonomisk gunstig for Helseforetakene, som driver ordningen, er Helseekspressen viktig for mange.
– Bussen er alltid full, og jeg har intrykk av at pasientene er veldig fornøyde med ordningen. Har de fått time slik at det ikke passer med bussrutene prøver de heller å bytte.
De vil helst dra inn med Helseekspressen, sier Fjeldberg.
Hun tror at bussens popularitet skyldes flere ting.
– Jeg tror det handler om helheten, men omsorgsbiten betyr nok veldig mye. Vi er alle sårbare når vi er syke. Personellet ombord gir omsorg og støtte, serverer drikke og noe å bite i, sier hun.
Les mer om saken hos Fredrikstad Blad