Hopp til hovedinnhold


Hvert sekund teller...

... for teamet fra brannvesenet, politiet og ambulansen i Brønnøy som skal delta på NM i hurtigfrigjøring, melder Brønnøysunds Avis.
- Hurtigfrigjøring av skadde etter bilkrasj er et konsept utarbeidet av Norsk Luftambulanse, der bilvraket klippes opp og strekkes ut for hurtigst mulig å få den eller de skadde ut, i ambulansen og til sykehus, forklarer lagleder Nils Roar Elsfjordstrand.
Til daglig er han beredskapsleder i Brønnøy brannvesen. I fredagens norgesmesterskap i Telemark leder han et team bestående av fire brannkonstabler, to polititjenestemenn og to ambulansefagarbeidere.
Mandag hadde de sin nest siste øvingskveld ved brannstasjonen.
- Dette var veldig bra. Vi senket tiden med tre minutter fra den forrige drillen. Det skjedde noe hele tiden og alle hadde fokus på arbeidsoppgavene sine, sier lagleder Nils Roar Elsfjordstrand.
Samhandling
Ti lag får delta i NM hvert år, etter nøye vurderinger.
- Vi har sendt inn planer og beskrivelser av øvelsene vi har hatt, og ble tatt ut. NM er ikke noe mål i seg selv, men det er viktig for oss å trene samhandlig på skadestedet og å bli kjent med hverandre. Alle har sine oppgaver, og hvert sekund teller, sier Elsfjordstrand.
Les mer om saken hos Brønnøysunds Avis