Hopp til hovedinnhold


Hver tredje ambulanse underkjennes

Det svenske biltilsynet (Bilprovningen) underkjenner en større andel av ambulansetjenestens kjøretøyer i Vestre Gøtaland viser en statistikk. I fjor ble hver tredje ambulanse i kommunen underkjent med etterkontroll, skriver P4 Skaraborg, Sveriges Radio.
John Gunnarsson som er ambulansesykepleier i Kungälv tror att det kommer av økt arbeidsbelastning.
– Det har nok alltid vært slitasje på bilene, men samtidig har antall oppdrag økt mye hvert år. Vi kjører flere mil med bilene enn før.
John Gunnarsson gjør seg klar til å dra hjem etter nattskift når vi treffer ham tidlig på morgenen i Kungälvs industriområde.
At slitasjen på bilene har økt og antall oppdrag har blitt flere kommer ikke av at det har blitt færre ambulanser, men at det har blitt flere oppdrag enn før, sier ambulansearbeider Lars Karlsson.
– Vi har det samme antallet biler, en bil til på dagtid til og med. Men vi har 30 prosent flere pasienter enn bare for to år tilbake.
I 2009 var det bare cirka hver tiende ambulanse som var tvunget til å gjøre etterkontroll hos biltilsynet. I 2012 var det altså hver tredje i kommunen.
Færre Ambulanser
I Kungälv har antallet ambulanser økt siden 2009. Men ser man på hele kommunen er det færre ambulanser i drift i dag enn i 2009.
Det er blant annet hjul og styresystem som underkjennes. Men i de aller fleste tilfellene er det bremsesystemer.
Les mer om saken hos P4 Skaraborg