Første anfall
Baby (5 måneder) våkner i en pøl av oppkast noen timer etter inntak av noen skjeer med gulrot- og potetmos. Får deretter gjentatte sprutbrekninger med slim ut av nese og munn, og gul væske. Babyen blir rød i fjeset av anstrengelse og viser tegn til dehydrering. Får i tillegg diaré.
Andre anfall
Et par dager senere. Babyen har fått en teskje hjemmelaget havregrøt. Etter et par timer, skjer det samme igjen, men mer intensivt. Det ser ut som babyen ikke får puste fordi hen kaster opp så kraftig og så hyppig. Foreldrene ringer 113. De har vansker med å holde kontakt med babyen som sovner/mister bevissthet flere ganger på vei til lege.
Etter disse episodene er foreldrene i kontakt med helsestasjonen, fastlege og barnelege på sykehus, men ingen har noen svar på dette med oppkastet.
Tredje anfall
Etter en måned med pause fra fast føde, forsøker foreldrene å gi frukt babyen ikke har kastet opp av tidligere. Etter en uke med suksess, forsøkes en halv teskje havregrøt igjen. Det samme skjer på nytt. De kommer i kontakt med en privat barnelege som gjenkjenner symptomene på FPIES og mistenker at triggerne er de gitte matvarene. Foreldrene blir bedt om å IKKE gi noen av disse mulige allergenene, og skal følges opp av Rikshospitalet i forbindelse med eventuell provokasjon.